Samarbete

IG_logoSedan start har vi haft ett nära samarbete med nätmäklaren IG som tillhandahåller nödvändiga verktyg för att möjliggöra ST3-projektet. Kursdeltagarna får kostnadsfria demokonton på IG med fiktiva portföljer. IG sponsrar även med kostnadsfri tillgång till den populära analys- och handelsapplikationen ProRealTime med realtidskurser till 1 000-tals olika marknader och funktioner för backtesting och screening av marknader.

Fokus under ST3-projektet är den svenska aktiemarknaden där IG erbjuder aktie-CFDs på över 140 st svenska aktier. Fördelen med CFDs är de låga säkerhetskraven och enkelheten att kunna spekulera i nedgång.

Under utbildningen utgår vi från ProRealTime när vi tar fram olika system och strategier. Vi använder funktioner för backtesting för att hitta robusta system och screener för att filtrera fram aktier som lever upp till våra förvalda kriterier. ST3-deltagarna uppskattar att de kan genomföra affärer via mobiler och även att lägga orderinstruktioner som effektueras även om man inte kan sitta vid datorn som möjliggör deltagande i projektet även om man har ett annat jobb.

Läs mer om IG på deras hemsida:

https://www.ig.com